ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ATHENSWEB.GR

Η παρούσα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων (στο εξής πολιτική) έχει αναρτηθεί στον ιστοχώρο www.athensweb.gr από την ατομική επιχείρηση (στο εξής Επιχείρηση) με την επωνυμία «ΚΟΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ», που εδρεύει στην Αθήνα Αττικής, επί της οδού Ελ. Βενιζέλου, αριθ. 59, ΤΚ 10564, ΑΦΜ 053869131, ΔΟΥ Α΄ Αθηνών, με αριθ. ΓΕΜΗ 143064203000 (μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας), τηλ. Επικοινωνίας 2103222202, e-mail: info@athensweb.gr.
Η παρούσα Πολιτική περιγράφει τις βασικές Αρχές, εγγυήσεις και σκοπούς σύμφωνα με τους οποίους η Επιχείρηση συλλέγει, αποθηκεύει και επεξεργάζεται Προσωπικά σας Δεδομένα. Αφορά όλους όσους περιηγούνται στον παρόντα ιστοχώρο, πραγματοποιούν εγγραφή χρήστη, εγγράφονται στη λίστα παραληπτών των ενημερωτικών δελτίων του ιστοχώρου μας (newsletters), χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας, παραγγέλνουν/προμηθεύονται υπηρεσίες και προϊόντα μας (ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά κλπ), συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και προωθητικές ενέργειες της Επιχείρησής μας, εγγράφονται σε προγράμματα επιβράβευσης, συμμετέχουν σε έρευνες της Επιχείρησής μας, αλληλοεπιδρούν με την Επιχείρησή μας στα social media (σχόλια και αξιολογήσεις σε σελίδες μας), αξιολογούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας σε ιστοσελίδες τρίτων κλπ. Στις ανωτέρω ενδεικτικά αναφερόμενες περιπτώσεις η Επιχείρησή μας δύναται να συλλέξει και επεξεργαστεί προσωπικά σας Δεδομένα.
Η Επιχείρηση παρακολουθεί επισταμένως τις εξελίξεις της νομοθεσίας στον τομέα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και προσαρμόζει τις λειτουργίες του παρόντος ιστοχώρου, το λογισμικό που χρησιμοποιεί και τον τρόπο παροχής των προσφερόμενων υπηρεσιών της, στα εκάστοτε αυστηρά πλαίσια του νόμου, προκειμένου να διασφαλίζεται πλήρως, απολύτως, ανεξαιρέτως και υπευθύνως η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (στο εξής και προσωπικά δεδομένα) των επισκεπτών – χρηστών του www.athensweb.gr. Πρωταρχικό μέλημα της Επιχείρησης είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών με σεβασμό στα δικαιώματα, τις θεμελιώδεις ελευθερίες, την ιδιωτική ζωή, καθώς και στο απόρρητο της επικοινωνίας των χρηστών του ιστοχώρου μας, γι’ αυτό και λαμβάνουμε όλα τα πρόσφορα και αναγκαία μέτρα στα πλαίσια του νόμου, υιοθετώντας σύγχρονες τεχνολογικές διαδικασίες, προηγμένο τεχνικό εξοπλισμό και λογισμικό, ήδη από τον σχεδιασμό των συστημάτων μας και εξ ορισμού.
Η Επιχείρηση μας συλλέγει Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα που σας αφορούν, είτε απευθείας από εσάς, είτε μέσω συνεργαζόμενων επιχειρήσεων. Η συλλογή γίνεται μέσω του παρόντος ιστοχώρου ή/και με άλλους τρόπους (μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φυσικά καταστήματα, ιστοσελίδες διαγωνισμών, τηλεφωνικές παραγγελίες κλπ). Η επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων από την Επιχείρηση γίνεται σύμφωνα με τις επιταγές του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679, όπως συμπληρώνεται από την σχετική εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Η αποδοχή της παρούσας Πολιτικής, μέσω της συμπλήρωσης από εσάς σχετικού τετραγωνιδίου στις ιστοσελίδες του www.athensweb.gr ή με άλλον παρόμοιο τρόπο, λογίζεται ως ελεύθερη δήλωση της συγκατάθεσής σας για τη συλλογή, επεξεργασία και περαιτέρω διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων για σκοπούς που σχετίζονται με τη χρήση του ιστοχώρου μας, και τις παρεχόμενες σε αυτόν υπηρεσίες, οι οποίοι αναλύονται κατωτέρω.

ΟΡΙΣΜΟΙ

Για τους σκοπούς της παρούσας Πολιτικής οι ακόλουθοι ορισμοί έχουν εφαρμογή:
«Υπεύθυνος επεξεργασίας» είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που, μόνα ή από κοινού με άλλα, καθορίζουν τους σκοπούς και τον τρόπο της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
«Εκτελών την επεξεργασία» είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για λογαριασμό του υπευθύνου της επεξεργασίας.
«Προσωπικά Δεδομένα» ή «Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα» είναι κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («Υποκείμενο των Δεδομένων» εδώ και χρήστης)· το ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, σε αριθμό ταυτότητας, σε δεδομένα θέσης, σε επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου.
«Προσωπικά Δεδομένα Ειδικών Κατηγοριών» ή «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα» είναι κάθε είδους πληροφορία, η οποία αποκαλύπτει τη φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις ή τη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, γενετικά δεδομένα, βιομετρικά δεδομένα, δεδομένα που αφορούν την υγεία ή δεδομένα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικού προσώπου ή τον γενετήσιο προσανατολισμό του.
«Επεξεργασία» είναι κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.
«Αποδέκτης» είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας, στα οποία κοινολογούνται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, είτε πρόκειται για τρίτον είτε όχι.
«Τρίτος» είναι οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, δημόσια αρχή, υπηρεσία ή φορέας, με εξαίρεση το υποκείμενο των δεδομένων, τον υπεύθυνο επεξεργασίας, τον εκτελούντα την επεξεργασία και τα πρόσωπα τα οποία, υπό την άμεση εποπτεία του υπευθύνου επεξεργασίας ή του εκτελούντος την επεξεργασία, είναι εξουσιοδοτημένα να επεξεργάζονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα
«Περιορισμός της επεξεργασίας» είναι η επισήμανση αποθηκευμένων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με στόχο τον περιορισμό της επεξεργασίας τους στο μέλλον
«Συγκατάθεση» του υποκειμένου των δεδομένων είναι κάθε ένδειξη βουλήσεως, ελεύθερη, συγκεκριμένη, ρητή και εν πλήρει επιγνώσει, με την οποία το υποκείμενο των δεδομένων εκδηλώνει ότι συμφωνεί, με δήλωση ή με σαφή θετική ενέργεια, να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η Επιχείρηση δεν ευθύνεται για τυχόν προσωρινή ή μόνιμη αδυναμία παροχής υπηρεσιών της και για καθυστερήσεις στην αποδοχή αιτήσεων και εκτέλεση των συμβάσεων από λόγους μη δυνάμενους να αποδοθούν σε υπαιτιότητά της, όπως ενδεικτικά λόγους ανωτέρας βίας, ακραία καιρικά φαινόμενα, φυσικές καταστροφές, καταστάσεις ανάγκης, απεργίες, πυρκαγιά, παράνομες παρεμβάσεις του αντισυμβαλλομένου ή τρίτου, δυσλειτουργία του παρόχου Επεξεργασίας Διαδικτυακών Πληρωμών (Τράπεζα) ή του φορέα παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας (Host Provider) ή του φορέα παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) ή του φορέα παροχής υπηρεσιών πρόσβασης (Access Provider) ή του τερματικού εξοπλισμού του πελάτη, εσφαλμένη παροχή στοιχείων εκ μέρους του πελάτη και γενικά για κάθε περιστατικό που εμποδίζει την ομαλή εκπλήρωση των συμβατικών της υποχρεώσεων. Η ευθύνη της Επιχείρησης περιορίζεται στις εκ της συμβάσεως με τον καταναλωτή ανειλημμένες υποχρεώσεις της και θα καταβάλλει πάσα δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα σε αυτές.

Η Επιχείρηση δηλώνει ότι ελέγχει επισταμένως το επίπεδο ασφαλείας των προσφερόμενων υπηρεσιών της στο ηλεκτρονικό περιβάλλον, με τη χρήση προγραμμάτων κατά της διασποράς ιών και κακόβουλου λογισμικού. Συνιστάται στους επισκέπτες, κατά την περιήγησή τους στον παρόντα δικτυακό τόπο να χρησιμοποιούν λογισμικό προστασίας από ηλεκτρονικούς ιούς, Trojan horses, time bombs κ.α. Η Επιχείρηση, δεν, φέρει ευθύνη για τυχόν ζημίες στις συσκευές (hardware), στα προγράμματα (software) του χρήστη των υπηρεσιών μας και τα δεδομένα του καθώς και για οποιουδήποτε άλλου είδους ζημία του χρήστη ή τρίτου, από τους κινδύνους που περιγράφονται ανωτέρω, εφόσον εκπληρώνει τις νόμιμες υποχρεώσεις πρόνοιας και λήψης των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας και αποτροπής βλαβών.

Η Επιχείρηση δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπουν τους επισκέπτες μας νόμιμα τοποθετούμενοι, στον παρόντα δικτυακό τόπο, σύνδεσμοι (hyperlinks), πλαίσια (frames) κλπ. Η Επιχείρηση δεν φέρει ευθύνη για τυχόν ζημία του επισκέπτη από τους κινδύνους της προηγούμενης παραγράφου και κάθε άλλη επιζήμια συμπεριφορά και πρακτική, εφόσον αυτοί εκδηλώνονται στο ηλεκτρονικό περιβάλλον Τραπεζικού ιδρύματος ή διαφημιζόμενου φορέα στον παρόντα ιστοχώρο, ακόμα και αν η παραπομπή σε αυτούς τους δικτυακούς τόπους γίνεται από σύνδεσμο στον παρόντα ιστοχώρο «hyperlink», διαφημιστικό «banner» κ.α. Την ευθύνη για το περιεχόμενο, τις πληροφορίες, την ασφάλεια των επισκεπτών και προστασία των προσωπικών δεδομένων τους και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών φέρουν ακέραια οι κάτοχοι, διαχειριστές και δικαιούχοι αυτών των δικτυακών τόπων, τους οποίους επισκέπτεται με δική του ευθύνη ο επισκέπτης.

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Προκειμένου να παραγγείλετε/προμηθευτείτε προϊόντα μας ή να δημιουργήστε λογαριασμό στο www.athensweb.gr, θα σας ζητηθεί η παροχή προσωπικών σας δεδομένων, όπως: ονοματεπώνυμο, όνομα εταιρείας (προαιρετικά), πλήρη ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εφόσον επιθυμείτε τιμολόγιο για την αγορά προϊόντων μας θα σας ζητηθεί ακόμη η επωνυμία της επιχείρησής σας, το επάγγελμα, ο αριθμός φορολογικού μητρώου και η δημόσια οικονομική υπηρεσία στην οποία υπάγεστε. Πριν την παροχή υπηρεσιών/προϊόντων μας σε εσάς, θα επεξεργαστούμε στοιχεία τραπεζικών συναλλαγών σας με την Επιχείρησή μας (καταθέσεις πληρωμές). Τα στοιχεία αυτά συλλέγουμε είτε ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής φόρμας καταχώρισης στοιχείων είτε τηλεφωνικά, όταν μας καλείτε για να παραγγείλετε προϊόντα.
Για να επικοινωνήσετε με το www.athensweb.gr μέσω της σχετικής φόρμας επικοινωνίας συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε το ονοματεπώνυμό σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας καθώς και τις πληροφορίες που καταχωρείτε στο σχετικό πλαίσιο (Μήνυμα).
Όταν εγγράφεστε στην ειδική φόρμα στον ιστοχώρο μας, για να σας αποστέλλεται σχετικό ενημερωτικό δελτίο (newsletter), επεξεργαζόμαστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μας δηλώνετε και το ονοματεπώνυμό σας.
Προσωπικά σας δεδομένα (όνομα προφίλ, σχόλια, επισημάνσεις και άλλες πληροφορίες που σας αφορούν και μας κοινοποιείτε εσείς) συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε κατά την επίσκεψή σας σε λογαριασμούς (profiles) και σελίδες (pages) του www.athensweb.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), όπως facebook, twitter, instagram, youtube κλπ, όταν επικοινωνείτε μαζί μας και κάνετε χρήση των υπηρεσιών που οι ανωτέρω ιστότοποι προσφέρουν για να έρθετε σε επαφή μαζί μας, να υποβάλετε αιτήματα, ερωτήσεις, αξιολογήσεις και να αποκτήσετε προϊόντα και υπηρεσίες μας.
Για την εγγραφή σας σε διαγωνισμούς της Επιχείρησης μας θα σας ζητηθούν προσωπικά σας στοιχεία και πληροφορίες επικοινωνίας μαζί σας, τα οποία δύναται η Επιχείρηση μας να αντλήσει από τον λογαριασμό σας σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες «τρέχει» ο σχετικός διαγωνισμός.
Κατά την επικοινωνία σας με την Επιχείρηση μας με οποιονδήποτε τρόπο (e-mail, τηλέφωνο, φόρμες επικοινωνίας, social media κλπ), συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία που δηλώνετε/καταχωρείτε.
Σε περίπτωση υπαναχώρησής σας από σύμβαση με την Επιχείρηση μας συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τις δηλώσεις υπαναχώρησης σας.
Η άρνησή σας να παράσχετε τα προσωπικά δεδομένα που σας ζητούνται κατά περίπτωση, καθιστά αδύνατη την παροχή σε εσάς των υπηρεσιών του ιστοχώρου www.athensweb.gr, την επικοινωνία με την επιχείρηση κλπ.

ΑΡΧΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ – «COOKIES» – ΕΝΝΟΙΑ – ΣΥΛΛΟΓΗ – ΧΡΗΣΗ

Τα αρχεία αναγνώρισης «Cookies» είναι αυτοεγκαθιστώμενα αρχεία κειμένου, με σύντομο περιεχόμενο, που αποθηκεύονται επιτρεπτά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη, που επισκέπτεται έναν δικτυακό τόπο. Τα αρχεία «Cookies» αποστέλλονται από έναν δικτυακό τόπο προς τον τερματικό εξοπλισμό του χρήστη κατά την πρώτη επίσκεψή του σε αυτόν και ακολουθούν αντίστροφη πορεία κατά τις επόμενες επισκέψεις του χρήστη στον ίδιο δικτυακό τόπο. Τα «Cookies» που προέρχονται από τον παρόντα δικτυακό τόπο χρησιμεύουν στην αναγνώριση του χρήστη και μέσω στατιστικών δεδομένων στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του δικτυακού τόπου προς αυτόν, όπως με την παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών. Η αβλαβής για τον χρήστη συλλογή μη προσωπικών πληροφοριών και δεδομένων που δεν αποκαλύπτουν σε καμία περίπτωση την ταυτότητά του, συμβάλει στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του δικτυακού μας τόπου μέσω στατιστικών αξιολογήσεων και συγκριτικών παρατηρήσεων, στην ταχύτερη διεκπεραίωση των παραγγελιών του χρήστη και στην εν γένει βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που παρόντος δικτυακού τόπου. Η τεχνικής φύσης αποθήκευση αρχείων «Cookies» επιτρέπεται με τη συγκατάθεση του χρήστη η οποία μπορεί να δίδεται μέσω κατάλληλων ρυθμίσεων στο φυλλομετρητή ιστού (browser) ή μέσω άλλης εφαρμογής, για τους σκοπούς της διαβίβασης μιας επικοινωνίας, της παροχής υπηρεσίας που ρητά έχει ζητήσει ο χρήστης και για τους σκοπούς επεξεργασίας που αναφέρονται ανωτέρω. Ο χρήστης δύναται να διαγράψει οποτεδήποτε τα αρχεία «Cookies» από τον τερματικό εξοπλισμό του. Εντούτοις, σας ενημερώνουμε ότι κάτι τέτοιο ενδεχομένως θα έχει συνέπειες στην ευκολία πρόσβασης στην ιστοσελίδα και δύναται να προκαλέσει μειωμένη λειτουργικότητα ή ευχρησία της.
O παρόν ιστοχώρος έχει πρόσβαση και αποθηκεύει Cookies, καθώς και συναφείς τεχνολογίες στον υπολογιστή σας. Cookies εγκαθιστά ο ιστοχώρος μας και τρίτοι. Η χρήση cookies για την ανάλυση της δραστηριότητας των χρηστών εξυπηρετεί τη βελτίωση του ιστοχώρου μας και την παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών. Βελτιώνοντας τη λειτουργία του ιστοχώρου μας με τη χρήση cookie αναβαθμίζουμε την εμπειρία περιήγησης για τον επισκέπτη του ιστοχώρου μας.
Η Επιχείρηση χρησιμοποιεί, μεταξύ άλλων, cookies τρίτων συνεργατών. Τα cookies αυτού του είδους καθιστούν δυνατή την εμφάνιση προωθητικού υλικού σε άλλους ιστοχώρους που επισκέπτεται ο χρήστης. Πληροφορίες που αντλούμε μέσω της τεχνολογίας cookies και παρεμφερούς τεχνολογίας κοινοποιούνται σε τρίτους στα πλαίσια δημιουργίας μηνυμάτων στοχευμένων διαφημίσεων που μπορεί να προβληθούν στον χρήστη κατά την επίσκεψή του σε ιστοσελίδες τρίτων. Προσθέτως, η σχετική τεχνολογία cookies επιτρέπει μετρήσεις που σχετίζονται με την δραστηριότητα χρήστη σε άλλον ιστοχώρο που παρέπεμψε τον χρήστη στον ιστοχώρο μας η αντίστοιχα σχετίζεται με τη δραστηριότητα χρήστη που ο ιστοχώρος μας, παρέπεμψε σε άλλον ιστοχώρο. Cookies ενδέχεται να χρησιμοποιούνται και για σκοπούς ασφάλειας (πρόληψη κυβερνοεπιθέσεων).
Οι πληροφορίες για την τοποθεσία σας ή για τις προσωπικές σας προτιμήσεις και ενδιαφέροντα, συλλέγονται για να σας προσφέρουμε πιο προσωποποιημένες υπηρεσίες. Ενδέχεται να αποθηκεύουμε σε cookies τις πρόσφατες αναζητήσεις σας ώστε να εμφανίζονται κατά προτεραιότητα ή να συμπληρώνονται αυτόματα όταν χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές αναζήτησης. Cookies χρησιμοποιούνται και για τη διατήρηση των επισκεπτών μας σε κατάσταση σύνδεσης όταν επισκέπτονται τον ιστοχώρο μας επαναλαμβανόμενα κατά την ίδια συνεδρία του φυλλομετρητή ιστού (browser). Η συλλογή των στοιχείων αυτών δύναται να γίνει και με ηλεκτρονικά μέσα, σας παρέχουμε, δε, το δικαίωμα να επιλέξετε τις κατάλληλες ρυθμίσεις ώστε να μη συλλέγονται παρόμοια δεδομένα. Οι παρεχόμενες πληροφορίες θα αποθηκεύονται σε βάσεις δεδομένων της Επιχείρησης, χειροκίνητα ή με ηλεκτρονικά μέσα.
Το www.athensweb.gr χρησιμοποιεί την υπηρεσία google analytics και άλλες παρόμοιες λειτουργίες του www.google.com, διαφημιστικής/προωθητικής φύσης. Πολιτική Απορρήτου Google Analytics: https://policies.google.com/privacy?hl=el
Το www.athensweb.gr χρησιμοποιεί την υπηρεσία facebook analytics και άλλες παρόμοιες λειτουργίες του www.facebook.com, διαφημιστικής/προωθητικής φύσης. Πολιτική Απορρήτου Facebook: https://www.facebook.com/about/privacy.
Μέσω της τεχνολογίας cookies και παρόμοιων εφαρμογών μπορούν να συλλεχθούν πληροφορίες για τους χρήστες όπως ο τύπος του προγράμματος περιήγησης, ο διακομιστής, η γλώσσα που επιλέγει ο χρήστης, οι προτιμήσεις του, οι αναζητήσεις του και η γεωγραφική θέση του χρήστη.
Προσθέτως, η Επιχείρηση χρησιμοποιεί τεχνολογία που επιτρέπει την αυτόματη συλλογή πληροφοριών για τους επισκέπτες του www.athensweb.gr. Για παράδειγμα, συλλέγουμε αυτόματα δεδομένα όπως η διεύθυνση IP, πληροφορίες για το ποιες σελίδες επισκεφθήκατε πριν και μετά την επίσκεψη στο www.athensweb.gr, τον τύπο/έκδοση του λειτουργικού σας συστήματος κ.α.
Ο ιστοχώρος μας περιλαμβάνει υπερσυνδέσμους προς άλλες σελίδες του ιστοχώρου. Η τεχνολογία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της συχνότητας με την οποία χρησιμοποιούνται αυτές οι συνδέσεις και ποιες είναι οι πιο προβαλλόμενες σελίδες.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η Επιχείρηση μας συλλέγει, αποθηκεύει και επεξεργάζεται προσωπικά σας δεδομένα κατά τρόπο νόμιμο και διαφανή για καθορισμένους, ρητούς και νόμιμους σκοπούς και δεν τα υποβάλει σε περαιτέρω επεξεργασία κατά τρόπο ασύμβατο προς τους σκοπούς αυτούς. Η Επιχείρηση καταβάλει τις αναγκαίες προσπάθειες, ώστε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που διατηρεί και επεξεργάζεται να είναι πάντα ακριβή και επικαιροποιημένα αλλά και κατάλληλα και συναφή και να περιορίζεται η συλλογή και επεξεργασία στα απολύτως αναγκαία δεδομένα για τους σκοπούς της επεξεργασίας. Ακόμη τα δεδομένα διατηρούνται υπό μορφή που επιτρέπει την ταυτοποίηση των υποκειμένων των δεδομένων μόνο για το διάστημα που απαιτείται για τους σκοπούς της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή για εξυπηρέτηση άλλων νόμιμων σκοπών. Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα υποβάλλονται σε επεξεργασία κατά τρόπο που εγγυάται την ενδεδειγμένη ασφάλειά τους, μεταξύ άλλων την προστασία τους από μη εξουσιοδοτημένη ή παράνομη επεξεργασία και τυχαία απώλεια, διαρροή, υποκλοπή, καταστροφή ή φθορά, με τη χρησιμοποίηση κατάλληλων τεχνικών ή οργανωτικών μέτρων.

ΣΚΟΠΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα:
1. Για την εκτέλεση σύμβασης με την Επιχείρησή μας, στην οποία εσείς είστε συμβαλλόμενο μέρος ή για να ληφθούν μέτρα μετά από αίτημα σας πριν από τη σύναψη σύμβασης (π.χ. όταν υποβάλετε ειδικές παραγγελίες, όταν καταχωρείτε τα στοιχεία σας ώστε να ενημερωθείτε για τεχνικά χαρακτηριστικά και τιμές υπηρεσιών/προϊόντων κλπ).
Στα πλαίσια της εκτέλεσης της σύμβασής σας με την Επιχείρηση (π.χ. παροχή υπηρεσιών), επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες που μας παρέχετε υποχρεωτικώς για τη διασταύρωση των πληρωμών σας, την έκδοση νομίμων παραστατικών, την ενημέρωσή σας για τον χρόνο ολοκλήρωσης της εργασίας, την αποστολή των αγαθών, τη διεκπεραίωση της παραγγελίας σας κλπ.
Η Επιχείρηση αρχειοθετεί τις συμβάσεις με τους καταναλωτές – χρήστες του παρόντος ιστοχώρου, εντός των νομίμων θεσμικών πλαισίων. Δυνατότητα πρόσβασης των καταναλωτών σε αυτές υπάρχει εφόσον ζητηθεί ειδικώς.
Κατά τα προβλεπόμενα στην κείμενη νομοθεσία η Επιχείρησή, δύναται να σας αποστείλει newsletter κατόπιν συναλλαγής σας με το www.athensweb.gr, σας παρέχεται, δε, η δυνατότητα να αντιτάσσεστε στην αποστολή, με εύκολο τρόπο και δωρεάν.
2. Εφόσον εγγραφείτε στη λίστα παραληπτών ενημερωτικών δελτίων της Επιχείρησής μας, επεξεργαζόμαστε προσωπικά σας δεδομένα (e-mail κλπ) που μας παρέχετε για να σας αποστείλουμε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με υπηρεσίες και προϊόντα μας, τα νέα της Επιχείρησης, εκδηλώσεις και events της Επιχείρησης προσφορές, εκπτώσεις και διαγωνισμούς (newsletters).
3. Για πράξεις «άμεσης προώθησης», που περιλαμβάνουν οποιαδήποτε επικοινωνία της Επιχείρησης για σκοπούς προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων στα πλαίσια του νόμου, ώστε να σας ενημερώνουμε για προωθητικές ενέργειες, να προσαρμόζουμε τις επικοινωνίες ή να σας προβάλουμε στοχευμένα μηνύματα μέσω κατάρτισης προφίλ, σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες τρίτων.
4. Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε μέσω της σχετικής φόρμας επικοινωνίας ή μέσω e-mail, τηλεφώνου, fax, social media επεξεργαζόμαστε ώστε να απαντήσουμε σε αιτήματα, ερωτήσεις και παράπονα που υποβάλετε και να σας προσφέρουμε υποστήριξη για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας. Ομοίως, προσωπικά σας δεδομένα συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε για να απαντήσουμε σε αιτήματα, ερωτήσεις, αξιολογήσεις που υποβάλετε κατά την επίσκεψή σας σε λογαριασμούς (profiles) και σελίδες (pages) του www.athensweb.gr στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης (social media), όπως facebook, twitter, instagram, youtube, linkedin, pinterest, google+ κ.α.
5. Σε περίπτωση υπαναχώρησής σας από σύμβαση με την Επιχείρηση μας θα επεξεργαστούμε τα στοιχεία σας για την επιστροφή των χρημάτων σας. Οι δηλώσεις υπαναχώρησης σας θα αρχειοθετούνται και θα διατηρούνται χωρίς χρονικό περιορισμό προκειμένου να ελέγχουμε αν ασκείτε καταχρηστικώς το σχετικό σας δικαίωμα έναντι της Επιχείρησης μας.
6. Για τη διενέργεια κληρώσεων και την επικοινωνία με τους νικητές, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα που μας γνωστοποιείτε όταν συμμετέχετε σε διαγωνισμούς της Επιχείρησης.
7. Η Επιχείρηση στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της ενδέχεται να λάβει αυτοματοποιημένες αποφάσεις για εσάς ή να προβεί σε κατάρτιση προφίλ πελάτη επί τη βάση προσωπικών δεδομένων σας που συλλέγουμε απευθείας από εσάς ή κατά νόμιμο τρόπο από άλλες πηγές (προτιμήσεις, ενδιαφέροντα, καταναλωτικές συνήθειες). Οι συγκεκριμένες ενέργειες αποσκοπούν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας και υλοποιούνται μεταξύ άλλων μέσω στοχευμένων διαφημίσεων ώστε να απολαμβάνετε εξατομικευμένες υπηρεσίες με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα τόσο για εσάς όσο και για την Επιχείρηση μας.
8. Η Επιχείρηση συνεργάζεται με εταιρείες διαφήμισης/προώθησης, εταιρείες στατιστικών αναλύσεων, προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών, οι οποίοι επεξεργάζονται για λογαριασμό μας προσωπικά σας δεδομένα. Διαβιβάζουμε στους ανωτέρω συνεργάτες μας μόνο όσα προσωπικά σας δεδομένα είναι απαραίτητα για την παροχή της υπηρεσίας που έχουμε συμφωνήσει και αποκλειστικά για τους σκοπούς επεξεργασίας που αναφέρονται στην παρούσα πολιτική.
9. Η Επιχείρηση, μπορεί, τηρώντας τις σχετικές διατάξεις του νόμου, να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη και για σκοπούς έρευνας της αγοράς και μάρκετινγκ, καθώς και για την εξυπηρέτηση εσωτερικών σκοπών της Επιχείρησης και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
10. Η Επιχείρηση χρησιμοποιεί τεχνικές πληροφορίες που συλλέγει από τη δραστηριότητα του χρήστη στο διαδίκτυο για τη λειτουργία και την προστασία του ιστοχώρου από επιθέσεις και κατάχρηση, καθώς και κατόπιν ανωνυμοποίησης ή ψευδωνυμοποίησης για στατιστικούς σκοπούς.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η Επιχείρηση παρέχει στα υποκείμενα των δεδομένων τα δικαιώματα που προβλέπονται στον νόμο και διευκολύνει την άσκησή τους. Συγχρόνως, παρέχουμε στα υποκείμενα πλήρη πληροφόρηση για τα δικαιώματά τους. Συγκεκριμένα τα υποκείμενα των δεδομένων έχουν τα εξής δικαιώματα:
1. Δικαίωμα ενημέρωσης σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων.
2. Δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα τους και συναφούς με την επεξεργασία και τα δικαιώματά τους, πληροφόρησης (σκοποί, αποδέκτες επεξεργασίας, χρόνος διατήρησης κλπ).
3. Δικαίωμα να ζητούν τη διόρθωση των ανακριβών προσωπικών τους δεδομένων καθώς και τη συμπλήρωση ελλιπών προσωπικών δεδομένων τους.
4. Δικαίωμα να ζητούν τη διαγραφή των προσωπικών τους δεδομένων γιατί μεταξύ άλλων τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς της παρούσης ή ανακαλούν τη συγκατάθεση επί της οποίας βασίζεται η επεξεργασία ή αντιτίθενται στην επεξεργασία ή τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα υποβλήθηκαν σε επεξεργασία παράνομα.
5. Δικαίωμα να ζητούν τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών τους δεδομένων, αν αμφισβητούν την ακρίβεια των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή θεωρούν την επεξεργασία παράνομη ή χρειάζονται τα δεδομένα για την υποστήριξη νομικών αξιώσεων και η Επιχείρηση δεν τα χρειάζεται πια ή όταν εκφράζουν αντιρρήσεις για την επεξεργασία.
6. Δικαίωμα να λαμβάνουν τα προσωπικά τους δεδομένα ή/και να ζητούν να διαβιβαστούν τα εν λόγω δεδομένα σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας (δικαίωμα φορητότητας).
7. Δικαίωμα να εκφράζουν την εναντίωσή τους στην επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων
8. Δικαίωμα να μην υπόκεινται σε απόφαση που λαμβάνεται αποκλειστικά βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, η οποία παράγει έννομα αποτελέσματα που τα αφορούν ή τα επηρεάζει σημαντικά με παρόμοιο τρόπο (δικαίωμα στην ανθρώπινη παρέμβαση).
Για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας μπορείτε να στείλετε ταχυδρομική επιστολή στην επιχείρηση «ΚΟΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ», Αθήνα Αττικής, οδός Ελ. Βενιζέλου, αριθ. 59, ΤΚ 10564, ή e-mail στο info@athensweb.gr.
Η Επιχείρηση θα απαντήσει εγγράφως (e-mail ή ταχυδρομική επιστολή) εντός 30 ημερών από την παραλαβή του αιτήματος και την ταυτοποίηση του αιτούντος για τις ενέργειες στις οποίες προέβη κατόπιν του αιτήματος. Η εν λόγω προθεσμία μπορεί να παραταθεί κατά δύο ακόμη μήνες, εφόσον απαιτείται, λαμβανομένων υπόψη της πολυπλοκότητας του αιτήματος και του αριθμού των αιτημάτων. Η Επιχείρηση ενημερώνει το υποκείμενο των δεδομένων για την εν λόγω παράταση εντός μηνός από την παραλαβή του αιτήματος, καθώς και για τους λόγους της καθυστέρησης.
Τα δικαιώματα αυτά ασκούνται χωρίς κόστος για εσάς. Εάν τα αιτήματα του υποκειμένου των δεδομένων είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά, ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους, η Επιχείρηση μπορεί είτε: α) να επιβάλει την καταβολή εύλογου τέλους, λαμβάνοντας υπόψη τα διοικητικά έξοδα για την παροχή της ενημέρωσης ή την ανακοίνωση ή την εκτέλεση της ζητούμενης ενέργειας, ή β) να αρνηθεί να δώσει συνέχεια στο αίτημα.
Επιπλέον, σε περίπτωση άσκησης ενός ή περισσοτέρων από τα προαναφερθέντα δικαιώματα διόρθωσης, διαγραφής και περιορισμού της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σας, τα σχετικά αιτήματα θα διαβιβάζονται επίσης σε οποιονδήποτε τρίτο παραλήπτη στον οποίο ενδέχεται να έχουν διαβιβασθεί τα προσωπικά δεδομένα στο πλαίσιο των σκοπών επεξεργασίας, εκτός εάν αυτό αποδεικνύεται ανέφικτο ή εάν συνεπάγεται δυσανάλογη προσπάθεια.
Θα σας παράσχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεστε για να δηλώσετε την προηγούμενη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από την Επιχείρηση, για έναν ή περισσότερους συγκεκριμένους σκοπούς. Μπορείτε να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεσή σας, εύκολα και δωρεάν, χωρίς να θίγεται η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεσή σας, πριν την ανάκλησή της. Για περιπτώσεις που δεν σας παρέχεται η δυνατότητα αυτοματοποιημένης ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, επικοινωνήστε με οποιονδήποτε τρόπο με την Επιχείρηση μας και θα σας παράσχουμε κάθε αναγκαία πληροφορία για την επιθυμητή ανάκληση.
Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα επηρεάστηκαν με οποιονδήποτε τρόπο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Επιχείρηση μας στο e-mail: info@athensweb.gr. Η Επιχείρησή μας είναι δίπλα σας ανά πάσα στιγμή στο τηλ. 2103222202, έτοιμη να σας συνδράμει στην επίλυση του ζητήματος με τρόπο γρήγορο, δίκαιο και αποτελεσματικό. Επικουρικώς μπορείτε να επικοινωνείτε με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην οποία μπορείτε να υποβάλετε και σχετική καταγγελία: www.dpa.gr, Ταχυδρομική Διεύθυνση: Λ. Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ.: +30 210 6475600, fax: +30 2106475628, e-mail: contact@dpa.gr.

ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τα προσωπικά σας δεδομένα μπορούν να διαβιβάζονται από την Επιχείρηση μας σε συνεργαζόμενες εταιρείες διαφήμισης/προώθησης, εταιρείες στατιστικών αναλύσεων, προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών, οι οποίοι ως εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό μας, έχουν όλες τις ευθύνες που προβλέπονται στον νόμο και παρέχουν επαρκείς διαβεβαιώσεις για την εφαρμογή κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, κατά τρόπο ώστε η επεξεργασία να πληροί τις απαιτήσεις του νόμου και να διασφαλίζεται η προστασία των δικαιωμάτων σας.
Εάν οι εκτελούντες την επεξεργασία είναι εγκατεστημένοι εκτός Ε.Ε., ή η επεξεργασία δεδομένων πρόκειται να γίνει εκτός Ε.Ε. τότε η διαβίβαση προσωπικών δεδομένων σας γίνεται μόνο: i) σε χώρα για την οποία υφίσταται απόφαση επάρκειας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή ii) εάν ο υπεύθυνος επεξεργασίας ή ο εκτελών την επεξεργασία έχει παράσχει κατάλληλες εγγυήσεις και υπό την προϋπόθεση ότι υφίστανται εκτελεστά δικαιώματα και αποτελεσματικά ένδικα μέσα για τα υποκείμενα των δεδομένων ή iii) σε κάθε άλλη περίπτωση που προβλέπεται στον νόμο.
Εάν βρίσκεστε σε χώρα διαφορετική από εκείνη όπου βρίσκονται οι διακομιστές της Επιχείρησης, οι επικοινωνίες ενδέχεται να συνεπάγονται διασυνοριακή μεταφορά πληροφοριών.

ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΡΗΣΗΣ

Όλα τα προσωπικά δεδομένα τηρούνται για προκαθορισμένο και περιορισμένο διάστημα ανάλογα το σκοπό επεξεργασίας, με το πέρας του οποίου, τα εν λόγω προσωπικά δεδομένα διαγράφονται από τις βάσεις δεδομένων μας. Τα προσωπικά δεδομένα που χορηγείτε στην Επιχείρηση μας μέσω του παρόντος ιστοχώρου ή με άλλους τρόπους θα διατηρούνται για όσο χρόνο επιθυμείτε να απολαμβάνετε τις υπηρεσίες μας και σχετικές ενημερώσεις κατά τα ανωτέρω, μπορείτε δε, να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεσή σας. Σε περίπτωση εγγραφής σας στο www.athensweb.gr, εφόσον ο λογαριασμός σας είναι αδρανής και δεν συντρέχει οποιαδήποτε άλλη νόμιμη προϋπόθεση για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ή νόμιμος λόγος τήρησής τους, αυτά θα διαγράφονται τρία έτη μετά την τελευταία ενέργειά σας στον ιστοχώρο www.athensweb.gr. Σε περίπτωση σύμβασης με το www.athensweb.gr εύλογος χρόνος διατήρησης των προσωπικών σας δεδομένων είναι τα πέντε έτη από την ολοκλήρωση της τελευταίας συναλλαγής σας. Ομοίως για κάθε άλλη χρήση των υπηρεσιών μας μετά την εγγραφή στο ιστοχώρο www.athensweb.gr. Ο χρόνος που τα Προσωπικά σας Δεδομένα μπορεί να διατηρηθούν από την Επιχείρηση μας καθορίζεται προσθέτως από τις σχετικές υποχρεώσεις της Επιχείρησης μας που προβλέπονται στην κείμενη Νομοθεσία (φορολογική κλπ) και τις προβλέψεις του νόμου για τη μέγιστη περίοδο διατήρησής τους. Εφόσον υπάρχουν νομικές αξιώσεις/απαιτήσεις αστικής φύσης της Επιχείρησης μας από τη σύμβαση, η Επιχείρηση δύναται να τηρεί τα προσωπικά σας δεδομένα μέχρι τη συμπλήρωση του κατά το νόμο χρόνου της παραγραφής των αξιώσεων.

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ

Σε περίπτωση αμφισβήτησης ή οποιασδήποτε αξίωσης σχετικά με τον παρόντα δικτυακό τόπο, εφαρμοστέο είναι το ελληνικό δίκαιο, ανεξαρτήτως του είδους της διαφοράς.
Για όλες τις ενέργειες ή νομικές διαδικασίες που προκύπτουν ή σχετίζονται με την παρούσα Πολιτική, την ισχύ της, την εφαρμογή, την εκπλήρωση ή παραβίαση ή το περιεχόμενο της παρούσας Πολιτικής, αρμόδια είναι τα Ελληνικά Δικαστήρια, των οποίων την δικαιοδοσία αναγνωρίζετε αμετάκλητα.
Παρά τα ανωτέρω, η Επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της ενώπιον των δικαστηρίων του τόπου παραβίασης της παρούσας Πολιτικής.
Η Επιχείρηση μπορεί οποτεδήποτε να ενημερώσει ή τροποποιήσει την παρούσα Πολιτική, προκειμένου να ανταποκρίνεται σε τυχόν αλλαγές στη λειτουργία του παρόντος ιστοχώρου, στις υπηρεσίες που προσφέρει και στις διατάξεις του νόμου. Οι τροποποιήσεις θα αναρτώνται σε αυτή η την ιστοσελίδα.